Bilder/rapporter från verksamheten

(Inläggen visas i tidsordning med det senaste överst)

13 januari 2023 

Fredagen den 13:e??! var gruppen Vildhavre från Motala hos Intresseföreningen Svanen Borensberg och stod för underhållningen. Ett 40-tal åhörare fick en trevlig och lättsam eftermiddag med musik och sång, som alla kände igen. Christina Roghed sång och Hans Edlèn gitarr  och nyckelharpa. Christina spelade även på en cittra av samma modell som Dolly Parton har, och Hans visade funktionen på sin nyckelharpa, ett komplicerat och svårspelat instrument, mycket uppskattade inslag.

Text och bild: Göran Svensson
Vildhavre

14 december 2022 

Intresseföreningen Svanen Borensberg avslutade den 14 december verksamhetsåret 2022 med allsång. Tyvärr, på grund av kraftigt snöfall,  blev deltagarantalet lågt. Trots detta var stämningen på topp.

God Jul & Gott Nytt År önskar allsångsgruppen alla som varit med oss under året. Intresseföreningen Svanen önskar också alla som ställt upp under året i Frivilliggruppen i Styrelsen och alla övriga Funktionärer samt alla Ni som är med oss en riktigt

God Jul och Gott nytt År

Tomtemor BarbroTomtemor BarbroTomtrfar JohnTomtefar JohnJulmusikJulmusiker Göran

8 december 2022 

Den 8 december var det avslutning för höstens lättgympa.
13 deltagare som festade med kaffe och go´fika (tårta).
Annica Lövgren har lett gruppen med entusiasm och medryckande
rörelser. Se de glada minerna på bilden. Vi ser fram emot omstarten
i januari.
Text och bild: Tomas Lundqvist
DSC_7259

27 november 2022 

Intresseföreningen Svanen Borensberg hade Jularboklubben som underhållare vid novembers artistframträdande. Ett proffsigt framträdande, där klubbens egen Tore Skogman, Ronald Jadeborn, fick stora applåder för sitt framträdande med ”Plättlaggen” och ”Storfiskarvalsen”. Ett varierat musikaliskt framträdande, där fyra medlemmar är duktiga sångare, vilket uppskattades mycket av de ca 50-talet åhörarna.

Detta var årets sista artistframträdande. Välkomna tillbaka i januari 2023 då vi kör igen.

Text: Göran Svensson
Foto: Birgitta Ilar
Jularboklubben Jularboklubben

Åhörare

Ronald JadebornRonald Jadeborn

28 oktober 2022 

Oktober månads gästartist hos Intresseföreningen Svanen Borensberg var Lennart Green från Skänninge (före detta frontfigur i Lennys orkester). Musik har en förmåga att få människor att bli glada, i synnerhet när man kan nästan alla melodier sedan sin ungdom. En av de 40-talet besökande var Ingvar Eriksson som med inlevelse sjöng med i de flesta låtarna, eller som han själv uttryckte det ” man blir glad av att höra och känna igen melodierna, man kommer ihåg sin  ungdom på nytt”.
Lennart Green hade gjort all musik själv i sin studio i Skänninge. Musikaliskt allt från Dan Andersson, och Fats Domino till Sven-Invars och Elvis. Ett varierat och uppskattat framträdande, som med paus för kaffe och lottdragning, fick eftermiddagen att gå fort, så visst stämmer det att ”tiden går fort när man har det trevligt”.

Text och foto: Göran Svensson
Bild 2

Del av publik

Ingvar Eriksson
Ingvar Eriksson

Lennart Green
Lennart Green

12 oktober 2022 

Intresseföreningen Svanen Borensberg har skänkt pengar till en privatskola i Kambodja. Skolan startades 2004 av Torbjörn och Gunilla Andersson från Borensberg, helt med donerade medel. Skolan tar in barn från familjer som inte har råd att ge sina barn skolgång. Skolan har för närvarande ca 110 elever , inriktningen är engelska och datorkunskap.

Det är Intresseföreningens egen allsångsorkester som skänker sin ersättning från allsångstillfällena som varit under de senaste åren.

Penninggåvan på 3000:- överlämnades till Torbjörn Andersson vid allsången den 12 oktober på Svanen. ”Man får mycket för pengarna i Kambodja” säger Torbjörn Andersson, i sitt tacktal och ser gåvan som ett välbehövligt tillskott till skolan. Mer om skolan finns på internet ”skola kambodja torbjörn”.

Text och foto: Göran Svensson
20221012_140428 (2)

30 september 2022 

Intresseföreningen Svanen Borensberg hade septembers artistframträdande, som vanligt sista fredagen i månaden. Underhållare var Göran och Östen, en relativt nybildad grupp av rutinerade musiker. Ca 30 personer fick lyssna till sång och musik av gamla goa melodier som verkligen gick hem hos åhörarna. Som vanligt lottdragning på entrebiljetten och frivilliggruppen serverade, som alltid, gott kaffe och bulle-kaka. 

Text och foto: Göran Svensson
Bild 1 (3)

Bild2

26 augusti 2022 

Intresseföreningen Svanen Borensberg har haft sitt första artistframträdande för hösten. Det började inte så bra, för i sista stund ringde den bokade artisten och meddelade att han var sjuk. Lennart Lundström, trubadur från Borensberg, ändrade snabbt sina planer och ställde upp med mycket kort varsel, bra gjort.

De 40-talet åhörarna fick en musikalisk resa i dansbandsmusikens värld,  att många sjöng med i de kända låtarna, visade att den här typen av musik gillas av många.

Efter kaffe i pausen och information om närmaste framtiden avslutades dagen med ett leende.

Text och foto: Göran Svensson
Lennart 2

Åhörare 1

7 juni 2022 

På Sveriges nationaldag den 6 juni, som på traditionsenligt sätt firades vid Göta Hotell, representerades Intresseföreningen Svanen  i år av Tomas Lundkvist med fru.  Dagen till ära var båda klädda i folkdräkt.
20220606_150224_01 (2)

Logga (2)

23 maj 2022 

Den 20 maj besökte vårens sista artist Svanen, ”Team Bengt Åkerfors”, en musiklärare från Motala som undervisat i Vadstena och spelat i Mjölby. Det var en mångkunnig spelman som framförde låtar ”man minns” på både gitarr, saxofon och klarinett. Ett 50 tal åhörare fick lyssna till musik som kan kallas storbandsmusik, mycket proffsigt framfört. En trevlig eftermiddag som avslutning på vårens verksamhet (bingo 1 juni är kvar).  Ordföranden tackade alla som medverkat och och hjälp till med att få allt att fungera. Vi tar nu ledigt fram till 26 aug då det blir höstens första allsång. Och efter marknaden kör vi som vanligt, program kommer.
VÄLKOMNA I HÖST!
Text och foto: Göran Svensson
20220520_150125 (1)

20220520_142913 (1)

20220520_142856 (1)

20220520_141218 (1)

12 maj 2022 

Lite bilder från Öppet hus den 7 maj och allsångens våravslutning den 11:e.
Foto: Göran Svensson
Öppet hus: Peo och Maj
Peo,Maj 1

Öppet hus: KortspelKortspel

Öppet hus: KonstnärsgruppenKonstnärsgruppen

Allsångsavslutning
Vårens sista allsång samlade ca 40 personer. Roliga historier och glada sommarlåtar bidrog till den glada stämningen på Svanen. Ordförande tackade för vårens allsångstillfällen, och ett särskilt tack till frivillig gruppen. Vi ses  till hösten!Musiken-2

Publik 1-1

Publik-1

7 maj 2022 

Ni har väl sett det härliga reportaget, fyllt av glädje, från vår verksamhet på Svanen i Östgötatidningen vecka 18. Om inte så ser ni det nedan.
Bild: Östgötatidningen
IMG_0862

28 april 2022 

Lättgympan har mjukstartat!

Idag återstartade äntligen lättgympan som legat nere ett par år på grund av ledarbrist. Nu har vi lyckats knyta Annica Lövgren, en känd gymnastikprofil i Borensberg, att leda den efterlängtade aktiviteten.

Sju deltagare denna första dag och vi räknar med ökad tillströmning vartefter. Då gymnastiken är i Intresseföreningens regi kräver vi att deltagare är medlemmar i föreningen. Inga övriga avgifter tillkommer nu under våren.

 Nästa tillfällen är torsdagarna den 5 maj och sedan den 12 maj  kl 10.00.

Vi räknar med att starta i höst i september och då 10 gånger under höstterminen. Vi kommer att ta ut en avgift på 50 kr per termin för att täcka kostnader för förfriskningar.

Bilderna är tagna vid starten och som ni ser finns plats för fler deltagare. Bild 1 visar gruppen i arbete och bild 2 ledarna Tomas Lundqvist och Annica Lövgren. Text och foto: Tomas Lundqvist
Gympa1

Gympa2

25 mars 2022 

Fredagens underhållning samlade ca 45 personer till att lyssna på Birgitta och Janne Frisk från Linköping. En musikalisk resa i dansbandsmusikens värld. Även lite allsång hanns med. Avslutning med Sven-Ingvars gamla ”Under ditt parasoll”. Ett bra sammansatt program. Birgitta och Janne avtackades av ”vår” Birgitta och hälsades välkomna tillbaka igen.
Text och foto: Göran SvenssonBirgitta och Janne Frisk
Publik från Fredag 1

14 mars 2022

Den 14 mars hölls Intresseföreningen Svanens årsmöte.

21 medlemmar deltog vid årsmötet i Svanen. År 2021 hölls årsmötet på hösten på grund av coronapandemin. Därför gjordes inga val då utan alla funktionärer var kvar på sina poster fram till nu.
Två styrelseledamöter har slutat nu och årsmötet beslöt att dessa inte skulle ersättas, vilket innebär att inga suppleanter valdes.
I övrigt blev det omval på alla poster och nyval i valberedningen.
Revisor Lennart Eidersjö berömde föreningen för god verksamhet och ordning och reda med ekonomi och dokumentation.
Vid årsmötet delades presentkort ut till frivilliggruppen och styrelsen som tack för ideella insatser.  Avgående funktionärer som inte var närvarande kommer att avtackas på lämpligt sätt senare.
Vid mötet påtalades att vi behöver rekrytera fler till frivilliggruppen och styrel-sen vill härmed uppmana medlemmarna att fundera på  ”kan jag hjälpa till på något sätt.”
Kvällen avslutades med en kaffestund och fortsatta diskussioner. Styrelsen ber att få tacka alla medlemmar för engagemanget i föreningen.

Text och foto: Thomas Lundqvist

Ordförande Göran Svensson förbereder presentkortsutdelningen ….1-1

och ”vänder ryggen” till dem som fått sitt….2-1

…för att premiera vår eminente webbmaster Claes-Göran Svensson!3-1