Bilder/rapporter från verksamheten

(Inläggen visas i tidsordning med det senaste överst)

29 april 2023 

Öppet Hus hos Intresseföreningen Svanen den 29 april

Arrangemanget ”Öppet Hus” blev dagen då Borensbergs kändis Bo ”BOA” Axelsson passade på att lansera sin tredje bok medan Atelje 22 från Linköping visade sina olika konstverk. Samtidigt visade Måndagsgruppen (handarbete), SPF Bokcirkel, SPF Hantverk och Gamla arbeten upp vad dom  har sysslat med under mörka vinterkvällar. SPF passade också på att visa hur man spelar kortspelet Canasta. Och Trimbingopromenaden, som utgick från Svanen, blev mycket populär. Under eftermiddagen underhöll dessutom borensbergaren Lennart Lundström besökarna, ett mycket uppskattat inslag.

Redan kl 11  kom de första besökarna och under hela dagen var det en jämn ström av besökare, som tittade runt, fikade och hade det allmänt trevligt. Ca 70-80 personer passerade under dagen, sista besökaren en kvart före stängning kl 15.00.

Flera av besökarna framförde önskemål om att arrangemanget ska återkomma nästa år och vi ansvariga på  Intresseföreningen Svanen hoppas att så blir fallet.

Tack till alla som gjorde dagen så bra!
Text&Foto  Göran Svensson
Bo Boa Axelsson
Bo ”BOA” Axelsson

Konst 1
Konst från Atelje 22

Konst 2
Konst från Atelje 22

SPF Hantverk
SPF Hantverk och gamla arbeten

Glad Trimbingosäljare
En glad Trimbingosäljare

Lennart LundströmLennart Lundström

31 mars 2023 

Trots snöproblem och kyla så kom ett 50-tal personer för att lyssna till Hasse och Stefan, välkända underhållare från Linköping. Stefans pianospel är proffsigt och Hasses sång är lite annorlunda än ”vanliga” sångare, går verkligen hem hos publiken. Välkända melodier som alla känner igen sedan ungdomstiden, bra musikval.
Musiken är ”jordnära” liksom konstverket på väggen, en praktmålning.

Text & Foto  Göran Svensson
Hasse och Stefan 1

Kaffepaus

6 mars 2023 

Den 6 mars hölls Intresseföreningen Svanens årsmöte.

Ordföranden kunde hälsa en stor skara medlemmar, ett 30-tal, välkomna.  Därefter informerades om de senaste tre åren, med pandemi och vikande medlemsantal,  och därmed  också en oro för föreningens ekonomi. Tack vare vaccinationsperioderna i våra lokaler klarade vi oss igenom pandemin och nu, när vi börjar få ökande besöksantal igen på våra aktiviteter, behövs därför flera medarbetare till frivilliggruppen.

Till årsmötesordförande valdes  Ronney Pettersson och sekreterare  Tomas Lundqvist.
Efter genomgång av verksamheten för 2022, beviljades styrelsen ansvarsfrihet av avgående revisor Lennart Eidersjö.
Styrelsen omvaldes i sin helhet och till ordförande på ett år omvaldes Göran Svensson. Till revisorer valdes Gun Nyberg (sammankallande) och Margitta Dahlqvist (suppleant).
Mötet  avslutades med avtackning av Lennart Eidersjö, efter 15 år som revisor, med blommor och presentkort.

Föreningens omvalde ordförande Göran Svensson tackade därefter mötesordföranden för dennes insats samt alla närvarande för den goda stämningen på mötet.

Efter mötet ett glatt samkväm med kaffe, rulltårta och kaka.

Text: Göran Svensson
Foto: Tomas Lundqvist
111En inbjudande uppdukning på bardisken.

112Deltagarna börjar samlas.

113Lennart Eidersjö läser upp sin sista revisionsberättelse.

114Lennart avtackas av ordförande Göran Svensson

116Mötesordföranden Roney Petersson avtackas också med en blomma.

2 februari 2023 

Hej från lättgympan!
Återigen har vi börjat vår lättgympa med vår härliga lärare Annika Lövgren. Vi var idag 10 deltagare men det finns plats för fler. Vi gör mycket enkla rörelser sittande på stolar som ni ser av bilderna. Rörelserna passar alla.  Vi gympar varje torsdagförmiddag kl 10. Mera information hittar du i Intresseföreningen Svanens program för våren (längst ner) vilket du hittar HÄR.
Välkomna!
Hälsningar Birgitta

Text och bild: Birgitta Ilar356

360

358

359

357

13 januari 2023 

Fredagen den 13:e??! var gruppen Vildhavre från Motala hos Intresseföreningen Svanen Borensberg och stod för underhållningen. Ett 40-tal åhörare fick en trevlig och lättsam eftermiddag med musik och sång, som alla kände igen. Christina Roghed sång och Hans Edlèn gitarr  och nyckelharpa. Christina spelade även på en cittra av samma modell som Dolly Parton har, och Hans visade funktionen på sin nyckelharpa, ett komplicerat och svårspelat instrument, mycket uppskattade inslag.

Text och bild: Göran Svensson
Vildhavre

14 december 2022 

Intresseföreningen Svanen Borensberg avslutade den 14 december verksamhetsåret 2022 med allsång. Tyvärr, på grund av kraftigt snöfall,  blev deltagarantalet lågt. Trots detta var stämningen på topp.

God Jul & Gott Nytt År önskar allsångsgruppen alla som varit med oss under året. Intresseföreningen Svanen önskar också alla som ställt upp under året i Frivilliggruppen i Styrelsen och alla övriga Funktionärer samt alla Ni som är med oss en riktigt

God Jul och Gott nytt År

Tomtemor BarbroTomtemor BarbroTomtrfar JohnTomtefar JohnJulmusikJulmusiker Göran

8 december 2022 

Den 8 december var det avslutning för höstens lättgympa.
13 deltagare som festade med kaffe och go´fika (tårta).
Annica Lövgren har lett gruppen med entusiasm och medryckande
rörelser. Se de glada minerna på bilden. Vi ser fram emot omstarten
i januari.
Text och bild: Tomas Lundqvist
DSC_7259

27 november 2022 

Intresseföreningen Svanen Borensberg hade Jularboklubben som underhållare vid novembers artistframträdande. Ett proffsigt framträdande, där klubbens egen Tore Skogman, Ronald Jadeborn, fick stora applåder för sitt framträdande med ”Plättlaggen” och ”Storfiskarvalsen”. Ett varierat musikaliskt framträdande, där fyra medlemmar är duktiga sångare, vilket uppskattades mycket av de ca 50-talet åhörarna.

Detta var årets sista artistframträdande. Välkomna tillbaka i januari 2023 då vi kör igen.

Text: Göran Svensson
Foto: Birgitta Ilar
Jularboklubben Jularboklubben

Åhörare

Ronald JadebornRonald Jadeborn

28 oktober 2022 

Oktober månads gästartist hos Intresseföreningen Svanen Borensberg var Lennart Green från Skänninge (före detta frontfigur i Lennys orkester). Musik har en förmåga att få människor att bli glada, i synnerhet när man kan nästan alla melodier sedan sin ungdom. En av de 40-talet besökande var Ingvar Eriksson som med inlevelse sjöng med i de flesta låtarna, eller som han själv uttryckte det ” man blir glad av att höra och känna igen melodierna, man kommer ihåg sin  ungdom på nytt”.
Lennart Green hade gjort all musik själv i sin studio i Skänninge. Musikaliskt allt från Dan Andersson, och Fats Domino till Sven-Invars och Elvis. Ett varierat och uppskattat framträdande, som med paus för kaffe och lottdragning, fick eftermiddagen att gå fort, så visst stämmer det att ”tiden går fort när man har det trevligt”.

Text och foto: Göran Svensson
Bild 2

Del av publik

Ingvar Eriksson
Ingvar Eriksson

Lennart Green
Lennart Green

12 oktober 2022 

Intresseföreningen Svanen Borensberg har skänkt pengar till en privatskola i Kambodja. Skolan startades 2004 av Torbjörn och Gunilla Andersson från Borensberg, helt med donerade medel. Skolan tar in barn från familjer som inte har råd att ge sina barn skolgång. Skolan har för närvarande ca 110 elever , inriktningen är engelska och datorkunskap.

Det är Intresseföreningens egen allsångsorkester som skänker sin ersättning från allsångstillfällena som varit under de senaste åren.

Penninggåvan på 3000:- överlämnades till Torbjörn Andersson vid allsången den 12 oktober på Svanen. ”Man får mycket för pengarna i Kambodja” säger Torbjörn Andersson, i sitt tacktal och ser gåvan som ett välbehövligt tillskott till skolan. Mer om skolan finns på internet ”skola kambodja torbjörn”.

Text och foto: Göran Svensson
20221012_140428 (2)

30 september 2022 

Intresseföreningen Svanen Borensberg hade septembers artistframträdande, som vanligt sista fredagen i månaden. Underhållare var Göran och Östen, en relativt nybildad grupp av rutinerade musiker. Ca 30 personer fick lyssna till sång och musik av gamla goa melodier som verkligen gick hem hos åhörarna. Som vanligt lottdragning på entrebiljetten och frivilliggruppen serverade, som alltid, gott kaffe och bulle-kaka. 

Text och foto: Göran Svensson
Bild 1 (3)

Bild2

26 augusti 2022 

Intresseföreningen Svanen Borensberg har haft sitt första artistframträdande för hösten. Det började inte så bra, för i sista stund ringde den bokade artisten och meddelade att han var sjuk. Lennart Lundström, trubadur från Borensberg, ändrade snabbt sina planer och ställde upp med mycket kort varsel, bra gjort.

De 40-talet åhörarna fick en musikalisk resa i dansbandsmusikens värld,  att många sjöng med i de kända låtarna, visade att den här typen av musik gillas av många.

Efter kaffe i pausen och information om närmaste framtiden avslutades dagen med ett leende.

Text och foto: Göran Svensson
Lennart 2

Åhörare 1

7 juni 2022 

På Sveriges nationaldag den 6 juni, som på traditionsenligt sätt firades vid Göta Hotell, representerades Intresseföreningen Svanen  i år av Tomas Lundkvist med fru.  Dagen till ära var båda klädda i folkdräkt.
20220606_150224_01 (2)

Logga (2)

23 maj 2022 

Den 20 maj besökte vårens sista artist Svanen, ”Team Bengt Åkerfors”, en musiklärare från Motala som undervisat i Vadstena och spelat i Mjölby. Det var en mångkunnig spelman som framförde låtar ”man minns” på både gitarr, saxofon och klarinett. Ett 50 tal åhörare fick lyssna till musik som kan kallas storbandsmusik, mycket proffsigt framfört. En trevlig eftermiddag som avslutning på vårens verksamhet (bingo 1 juni är kvar).  Ordföranden tackade alla som medverkat och och hjälp till med att få allt att fungera. Vi tar nu ledigt fram till 26 aug då det blir höstens första allsång. Och efter marknaden kör vi som vanligt, program kommer.
VÄLKOMNA I HÖST!
Text och foto: Göran Svensson
20220520_150125 (1)

20220520_142913 (1)

20220520_142856 (1)

20220520_141218 (1)

12 maj 2022 

Lite bilder från Öppet hus den 7 maj och allsångens våravslutning den 11:e.
Foto: Göran Svensson
Öppet hus: Peo och Maj
Peo,Maj 1

Öppet hus: KortspelKortspel

Öppet hus: KonstnärsgruppenKonstnärsgruppen

Allsångsavslutning
Vårens sista allsång samlade ca 40 personer. Roliga historier och glada sommarlåtar bidrog till den glada stämningen på Svanen. Ordförande tackade för vårens allsångstillfällen, och ett särskilt tack till frivillig gruppen. Vi ses  till hösten!Musiken-2

Publik 1-1

Publik-1

7 maj 2022 

Ni har väl sett det härliga reportaget, fyllt av glädje, från vår verksamhet på Svanen i Östgötatidningen vecka 18. Om inte så ser ni det nedan.
Bild: Östgötatidningen
IMG_0862