Bilder/rapporter från verksamheten

(Inläggen visas i tidsordning med det senaste överst)

30 september 2022 

Intresseföreningen Svanen Borensberg hade septembers artistframträdande, som vanligt sista fredagen i månaden. Underhållare var Göran och Östen, en relativt nybildad grupp av rutinerade musiker. Ca 30 personer fick lyssna till sång och musik av gamla goa melodier som verkligen gick hem hos åhörarna. Som vanligt lottdragning på entrebiljetten och frivilliggruppen serverade, som alltid, gott kaffe och bulle-kaka. 

Text och foto: Göran Svensson
Bild 1 (3)

Bild2

26 augusti 2022 

Intresseföreningen Svanen Borensberg har haft sitt första artistframträdande för hösten. Det började inte så bra, för i sista stund ringde den bokade artisten och meddelade att han var sjuk. Lennart Lundström, trubadur från Borensberg, ändrade snabbt sina planer och ställde upp med mycket kort varsel, bra gjort.

De 40-talet åhörarna fick en musikalisk resa i dansbandsmusikens värld,  att många sjöng med i de kända låtarna, visade att den här typen av musik gillas av många.

Efter kaffe i pausen och information om närmaste framtiden avslutades dagen med ett leende.

Text och foto: Göran Svensson
Lennart 2

Åhörare 1

7 juni 2022 

På Sveriges nationaldag den 6 juni, som på traditionsenligt sätt firades vid Göta Hotell, representerades Intresseföreningen Svanen  i år av Tomas Lundkvist med fru.  Dagen till ära var båda klädda i folkdräkt.
20220606_150224_01 (2)

Logga (2)

23 maj 2022 

Den 20 maj besökte vårens sista artist Svanen, ”Team Bengt Åkerfors”, en musiklärare från Motala som undervisat i Vadstena och spelat i Mjölby. Det var en mångkunnig spelman som framförde låtar ”man minns” på både gitarr, saxofon och klarinett. Ett 50 tal åhörare fick lyssna till musik som kan kallas storbandsmusik, mycket proffsigt framfört. En trevlig eftermiddag som avslutning på vårens verksamhet (bingo 1 juni är kvar).  Ordföranden tackade alla som medverkat och och hjälp till med att få allt att fungera. Vi tar nu ledigt fram till 26 aug då det blir höstens första allsång. Och efter marknaden kör vi som vanligt, program kommer.
VÄLKOMNA I HÖST!
Text och foto: Göran Svensson
20220520_150125 (1)

20220520_142913 (1)

20220520_142856 (1)

20220520_141218 (1)

12 maj 2022 

Lite bilder från Öppet hus den 7 maj och allsångens våravslutning den 11:e.
Foto: Göran Svensson
Öppet hus: Peo och Maj
Peo,Maj 1

Öppet hus: KortspelKortspel

Öppet hus: KonstnärsgruppenKonstnärsgruppen

Allsångsavslutning
Vårens sista allsång samlade ca 40 personer. Roliga historier och glada sommarlåtar bidrog till den glada stämningen på Svanen. Ordförande tackade för vårens allsångstillfällen, och ett särskilt tack till frivillig gruppen. Vi ses  till hösten!Musiken-2

Publik 1-1

Publik-1

7 maj 2022 

Ni har väl sett det härliga reportaget, fyllt av glädje, från vår verksamhet på Svanen i Östgötatidningen vecka 18. Om inte så ser ni det nedan.
Bild: Östgötatidningen
IMG_0862

28 april 2022 

Lättgympan har mjukstartat!

Idag återstartade äntligen lättgympan som legat nere ett par år på grund av ledarbrist. Nu har vi lyckats knyta Annica Lövgren, en känd gymnastikprofil i Borensberg, att leda den efterlängtade aktiviteten.

Sju deltagare denna första dag och vi räknar med ökad tillströmning vartefter. Då gymnastiken är i Intresseföreningens regi kräver vi att deltagare är medlemmar i föreningen. Inga övriga avgifter tillkommer nu under våren.

 Nästa tillfällen är torsdagarna den 5 maj och sedan den 12 maj  kl 10.00.

Vi räknar med att starta i höst i september och då 10 gånger under höstterminen. Vi kommer att ta ut en avgift på 50 kr per termin för att täcka kostnader för förfriskningar.

Bilderna är tagna vid starten och som ni ser finns plats för fler deltagare. Bild 1 visar gruppen i arbete och bild 2 ledarna Tomas Lundqvist och Annica Lövgren. Text och foto: Tomas Lundqvist
Gympa1

Gympa2

25 mars 2022 

Fredagens underhållning samlade ca 45 personer till att lyssna på Birgitta och Janne Frisk från Linköping. En musikalisk resa i dansbandsmusikens värld. Även lite allsång hanns med. Avslutning med Sven-Ingvars gamla ”Under ditt parasoll”. Ett bra sammansatt program. Birgitta och Janne avtackades av ”vår” Birgitta och hälsades välkomna tillbaka igen.
Text och foto: Göran SvenssonBirgitta och Janne Frisk
Publik från Fredag 1

14 mars 2022

Den 14 mars hölls Intresseföreningen Svanens årsmöte.

21 medlemmar deltog vid årsmötet i Svanen. År 2021 hölls årsmötet på hösten på grund av coronapandemin. Därför gjordes inga val då utan alla funktionärer var kvar på sina poster fram till nu.
Två styrelseledamöter har slutat nu och årsmötet beslöt att dessa inte skulle ersättas, vilket innebär att inga suppleanter valdes.
I övrigt blev det omval på alla poster och nyval i valberedningen.
Revisor Lennart Eidersjö berömde föreningen för god verksamhet och ordning och reda med ekonomi och dokumentation.
Vid årsmötet delades presentkort ut till frivilliggruppen och styrelsen som tack för ideella insatser.  Avgående funktionärer som inte var närvarande kommer att avtackas på lämpligt sätt senare.
Vid mötet påtalades att vi behöver rekrytera fler till frivilliggruppen och styrel-sen vill härmed uppmana medlemmarna att fundera på  ”kan jag hjälpa till på något sätt.”
Kvällen avslutades med en kaffestund och fortsatta diskussioner. Styrelsen ber att få tacka alla medlemmar för engagemanget i föreningen.

Text och foto: Thomas Lundqvist

Ordförande Göran Svensson förbereder presentkortsutdelningen ….1-1

och ”vänder ryggen” till dem som fått sitt….2-1

…för att premiera vår eminente webbmaster Claes-Göran Svensson!3-1

25 februari 2022 

Fredagen den 25 februari gästades vi av GOA GUBBAR från Norrköping. Underhållningen bestod av härlig 60 tals musik samt roliga historier.
Det var ca 30 personer som kom och lyssnade. Under pausen blev det fika med gott kaffebröd.
Text och foto: Birgitta Ilar036

9 februari 2022 

Äntligen igång igen och bingon först ut efter pandemin. Ca 20 personer satt koncentrerat lyssnande och prickade av när Birgitta ropade numren på kulorna. Vi hoppas att fler hittar tillbaka till Bingon, tiderna hittar ni på hemsidan eller i programbladet.
Text och foto:Göran Svensson
Bingo2
Deltagare bingo

17 januari till 9 februari 2022 

Släktforskningsföreningen DIS och regionavdelningen DIS Filbyter

har installerat skärmutställning i Svanens foajé som kommer att vara uppställd mellan den 17/1 och 25/2.

Mera information hittar du på denna länk.

Avsikten med utställningen är att visa hur man kan söka sina rötter och vad man kan hitta i de olika källorna.

På bilden förklarar Tomas Lundqvist hur sökningen kan gå till för intresserade besökare.

 7ACF0269-EF7B-4367-A3D9-57DF6B187C55


26 novem
ber 2021

Intresseföreningen Svanen gästades av Lang Quintetten från Mjölby, vid november månads artistunderhållning.

Ett 50 tal besökare fick en varierad musikalisk underhållning, från Dan Andersson till Bobby Socks rocklåt La de Swinge. Lang består av fem gentlemän och vokalisten Lillemor från Strålsnäs, hon kan de flesta gamla slagdängor och visor. Äldst i gänget är Arne ”Senap” Rylander 93, men ursäker på sin stora kontrabas. Övriga är Lennart på trummor och dragspel, Bertil  gitarr och sång (N:et  i Lang, Nils, sitter i sin himmel med gitarren) Göran Addby dragspel och kapellmästare. Det här var en glad överraskning, vilket framträdande, var det allmänna omdömet, jättebra musikval och bra mellanprat av Lillemor.

Kaffe och lottdragning på inträdesbiljetten som vanligt i pausen.
Text&Bild: Göran Svensson
20211126_142024

22 oktober 2021

Fredagen den 22 oktober var det på nytt underhållning på Svanen. Denna gången var det våra glada dragspelsmusikanter PO och Maj som underhöll oss med kända låtar vilka många av oss kunde sjunga med i. PO:s glada humör lockade till många glada skratt. De 49 personer som kommit fick en mysig eftermiddag och gott fika därtill.
Text och bild: Birgitta Ilar
058
055

27 september 2021

Måndagen den 27 september hade Intresseföreningen Svanen årsmöte.
Coronapandemin med sina restriktioner omöjliggjorde mötet i mars.
Det kom 23 medlemmar till mötet och det var en bra uppslutning.
Lars Nyström valdes till mötesordförande.
Styrelsen hade som förslag att de nuvarande ledamöterna sitter kvar till
nästa årsmöte i mars 2022. Detta för att det inte är så mycket kvar av
innevarande år. Mötet biföll detta och så blev det beslutat.

Coronarestriktionerna har börjat minska så föreningen har startat program-
verksamheten så smått. Till glädje för våra medlemmar som nu strömmar till
vid de olika evenemangen.

Årsmötet avslutades med en kaffestund och diskussioner. Vi sänder ett särskilt
tack till Monica Karlsson för de fina sockerkakorna.
Text och bild: Tomas Lundqvist
DSC_6797

DSC_6800

DSC_6798

24 september 2021

Fredagen den 24 september var det på nytt dags för underhållning på Svanen när Lennart Lundström underhöll med sång och musik. Det blev en blandad repertoar med många svenska låtar och där de allra flesta kunde sjunga med. Ca 50 personer fick en mycket trevlig eftermiddag.
Text och bilder: Birgitta Ilar
032 029